Hoe kom je van die bolle mama buik af??

Je kinderen zijn geen baby meer, je bent misschien al weer redelijk in shape. Je hebt je oude kledingmaat terug (of niet) na de zwangerschap(pen) maar het lijkt alsof je nog 3 maanden zwanger bent! Hoe kan dat?

Door de zwangerschap wijken de rechte buikspieren iets uiteen, daardoor ontstaat er ruimte tussen de 2 rechte buikspieren. Dit zal na de bevalling meestal herstellen. Soms blijft er ruimte tussen. Dit kan komen door aanleg, een extreem grote buik of teveel belasting tijdens de zwangerschap of na de bevalling. In ieder geval door intra abdominale druk. En dan blijf je een bol buikje houden. De ruimte tussen de 2 rechte buikspieren noemen we Diastasis Recti.

Je wilt weer een strakke buik en gaat volop aan de crunches. Doe dit niet! 

Het helpt je niet, crunches kunnen Diastasis Recti juist erger maken en rugklachten veroorzaken! Dat komt omdat verwijde buikspieren slap zijn en niet optimaal kunnen functioneren om de rug en ingewanden te beschermen.

 

Diastasis-Recti-V3.jpg

 

Wat je wilt doen is weer connectie maken met je diepliggende buikspieren in samenwerking met je bekkenbodemspieren. En je houding corrigeren.

Dat kan er o.a. voor zorgen dat je rechte buikspieren weer bij elkaar komen. En klachten als bv stress incontinentie verbeteren. Als de ruimte weer 1 cm of 1 vinger is mag je weer aan je rechte buikspieren werken. Tot die tijd geen crunches.

Ook al zijn je kinderen het huis al uit, je kunt dit zeker nog verbeteren!

Ik ben in September 2017 in Engeland gecertificeerd bij Wendy Powell tot MUTU Pro. Het MUTU System is een holistisch online programma om moederbuikjes en bekkenbodem te herstellen. Dit medisch beoordeeld en aanbevolen programma wil ik graag delen met zo veel mogelijk vrouwen die worstelen met hun postnatale lichaam. Ik heb enorm veel zin om deze trainingen te geven (persoonlijk en in groepsverband) en het programma aan de vrouw te brengen.

Het is dus nooit te laat voor een Strak plan.

Wil je de 10 dingen weten die je dokter je nooit heeft verteld over je post baby lichaam? Laat je mailadres dan hier achter voor de gratis PDF + 20 Dollar kortingscode.

 

GET THE MUTU SYSTEM